Zeker 48 autoruiten in één nacht ingeslagen in Etten-Leur

30 september 2019 om 15:33
Omroep Brabant
Eén van de gedupeerden in Etten-Leur (Foto: Imke van de Laar)
Omroep Brabant
Eén van de gedupeerden in Etten-Leur (Foto: Imke van de Laar)
1/2 Eén van de gedupeerden in Etten-Leur (Foto: Imke van de Laar)
Een vandaal die het voorzien had op autoruiten, heeft in de nacht van zaterdag op zondag flink huisgehouden in Etten-Leur. De politie kreeg al 48 meldingen over vernielde autoruiten binnen van inwoners uit het dorp. Afgelopen zondag waren er twintig vernielde auto's bij de politie bekend, maar de teller loopt dus snel op.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Bij veel gedupeerden bleef het niet alleen bij een kapotte ruit, maar was er meer schade omdat het bijvoorbeeld binnen heeft geregend. Sommigen moeten nu de elektra vervangen.

Vier in één straat
Bij Ismael Kocakaya in de straat zijn van vier auto’s de ruiten ingeslagen. “Van mij, van mijn zoon, een buurman en een buurvrouw. Balen”, vertelt hij terwijl hij naast zijn auto staat waarvan één ruit nu met plastic is afgedekt.

Ook bij Michel Spijkerman was het raak. Tot zijn grote schrik trof hij ’s ochtends een vernielde auto aan. “Er zat een gat in de ruit. Het leek alsof iemand erlangs is gereden en snel de ruit heeft ingetikt. Er is niks uit de auto gehaald.”

Overal lag water, vertelt hij. “Vanwege de regen was er heel veel vocht. De hele auto is natgeregend.” In zijn straat zijn maar liefst zeven auto’s vernield. “Dat zijn er heel veel”, zegt hij.

Spijkerman snapt niet wat de dader heeft bezield. “Het lijkt mij gewoon vandalisme of dronkenschap. Het zijn een hoop kosten die mensen op hun nek krijgen. Uiteindelijk kost het weer een dag aan dingen regelen, maar ook eigen bijdrage of eigen risico. Dat is dood- en doodzonde. Je moet gewoon van andermans spullen afblijven.”

Kaart
De politie bracht alle vernielde auto's in kaart. Zie het kaartje hieronder.

Wachten op privacy instellingen...

Zaterdagnacht
Een getuige belde zaterdagnacht rond kwart over vijf de politie met de boodschap dat iemand in de omgeving van de Bazuinlaan autoruiten vernielde. Meerdere agenten reden direct naar de buurt, maar de dader werd niet gevonden.

Volgens een buurtbewoner werden er de afgelopen weken ook al veel autospiegels vernield.

Wachten op privacy instellingen...