Chaos op de weg verwacht dinsdagochtend door regen en boerenprotest

30 september 2019 om 17:48
nl
Volgens Rijkswaterstaat staat weggebruikers een chaotische dinsdagochtendspits te wachten. Behalve met de regen moeten ze rekening houden met protesterende boeren die sinds maandagavond laat al massaal op weg zijn richting Den Haag. Bovendien is de dinsdag op de weg traditioneel de drukste dag van de week.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Tot zes uur dinsdagochtend hebben zich nog geen grote problemen voorgedaan, zeker niet in Brabant, wel in de buurt van Den Haag. Auto's moeten hier aansluiten in een lange rij van tractoren.

LEES OOK: Boeren gaan massaal demonstreren in Den Haag: 'Desnoods met tractor over snelweg'

'Flinke bak regen'
Het verkeer in het zuiden van het land moet verder rekening houden met een flinke bak regen. Met die onheilspellende mededeling kwam Weer.nl maandagmiddag. “In de loop van de maandagavond gaat het vanuit het westen regenen en dat houdt waarschijnlijk de hele dinsdagochtend aan. Het regenfront trekt vervolgens naar het oosten van de provincie weg", voorspelde het weerstation.

Het belooft sowieso een bewolkte en regenachtige dag te worden. Na het wegtrekken van de buien wordt het droog en kan de zon even tevoorschijn komen. Maar al snel komen er weer nieuwe pittige buien, die lokaal weer flink kunnen uitpakken qua neerslaghoeveelheden. Er kan een onweersbui tussen zitten en bovendien bestaat de kans dat de wind flink zal aantrekken.

Wachten op privacy instellingen...

Vanaf woensdag is het weerbeeld een stuk rustiger, droger en zonniger. Maar met een noordweststroming wordt wel een stuk frissere lucht aangevoerd. De maximumtemperatuur komt niet boven de veertien graden uit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.