Brand verwoest supermarkt en meubelzaak in Oss

2 oktober 2019 om 05:49
nl
Een brand heeft woensdagochtend vroeg twee winkels aan de Willibrordusweg in Oss verwoest. De vlammen sloegen uit de panden die aan elkaar vast zitten. Het gaat volgens een woordvoerder van de brandweer om de Spar supermarkt en de Vitrinefabriek, een meubelzaak. Beide panden zijn niet meer te redden, zo liet hij rond halfzeven weten. Op dat moment was het sein brand meester nog niet gegeven. Even later was dat wel het geval.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Volgens omwonenden is de supermarkt van René van Lent die door de vlammen werd verwoest 'de oudste winkel van Oss'. De panden staan middenin een woonwijk. Er was sprake van heel veel rook. Voor zover bekend was er niemand in de winkels aanwezig toen de brand rond vijf uur uitbrak.

De brandweer liet woensdagochtend weten dat het dak van het pand 'asbest-verdacht' is. Specialisten moesten naar Oss komen om te bekijken of er inderdaad asbest was vrijgekomen bij de brand. Dat bleek niet het geval, liet een woordvoerder van de brandweer rond twaalf uur weten. Op dat moment was de brandweer volgens haar bijna klaar met nablussen.

Wachten op privacy instellingen...

Verschillende korpsen kwamen naar Oss om het vuur te bestrijden. De brand trok, ondanks het tijdstip zo vroeg in de ochtend, behoorlijk wat bekijks.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De eigenaar van de panden liet woensdag weten dat de politie dit niet onderzoekt.

 

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!