Video

PSV breekt toch met dubieuze sponsor Investous: 'Reputatie club is geschaad'

2 oktober 2019 om 17:22
nl
PSV heeft besloten om per direct het contract met sponsor Investous te verbreken. Investous raakte onder meer in opspraak vanwege het verspreiden van nepadvertenties. "PSV heeft vanmiddag geconcludeerd dat de reputatie van de club is geschaad en dat is een ontbindende voorwaarde in het contract", aldus de club.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Investous moet alle verwijzingen naar PSV van de website nu verwijderen. PSV zal zelf alle verwijzingen naar het bedrijf ook weghalen.

Uit onderzoek van 'Opgelicht' blijkt dat meerdere mensen tientallen duizenden euro's zijn verloren. De Eindhovense voetbalclub heeft het over een 'opeenstapeling van nare feiten in de voorbije maanden'. "PSV heeft bij het afsluiten van het contract met Investous het gebruikelijke protocol doorlopen en niets wees erop dat er sprake was van een dubieuze handelswijze.

Enkele maanden later ontving PSV een aantal klachten over de manier van werken van Investous", schrijft de club in een verklaring.

"De juridische afdeling van PSV heeft Investous meerdere malen via aangetekende brieven gesommeerd de klachten serieus te nemen en af te handelen", aldus de directie.

Opgelicht
Investous was op de reclameborden langs het veld te zien. Het bedrijf plaatst namaakadvertenties die mensen koppelen aan louche internetmakelaars.

In eerste instantie kon PSV niet met de sponsor breken volgens de woordvoerder. Volgens Sleegers was PSV gebonden aan contractafspraken met Investous die nog doorliepen tot het einde van 2020.

Bekijk hieronder de uitzending van Opgelicht:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.