Koning Willem-Alexander op de foto met 1500 man bij campus Brainport

3 oktober 2019 om 10:36
nl
Het was even passen en meten, maar de 1500 uitgenodigde gasten stonden allemaal op de groepsfoto met Koning Willem-Alexander. De Brainport Industries Campus in Eindhoven kreeg donderdagochtend vorstelijk bezoek voor de officiële opening. Enthousiaste medewerkers en scholieren vertelden over robots en andere high tech, terwijl de koning aandachtig luisterde.
Profielfoto van Thomas de Waard
Geschreven door
Thomas de Waard

De bezoekers van het verzamelgebouw voor techbedrijven lopen vanaf donderdag langs de initialen W.A. op weg naar het markante gebouw. Koning Willem-Alexander had de eer om een zilverkleurige munt met daarin zijn voorletters gegraveerd te plaatsen bij het gebouw.

Het bezoek van het staatshoofd trok veel aandacht naar de nieuwe campus. Maar liefst 1500 mensen waren uitgenodigd voor de officiële opening. Zij werden in de ochtend met golfkarretjes van de parkeergarage naar de ingang gereden.

De koning zelf arriveerde om 10.30 uur en werd ontvangen door de Eindhovense burgemeester en de Commissaris van de Koning, die de vorst vervolgens naar het gebouw escorteerde voor een rondleiding. Na de tour door het pand, dat een oppervlakte van honderdduizend vierkante meter heeft, mocht Zijne Majesteit de munt slaan en was er nog een fotomoment met alle aanwezigen.

Er werken al zo'n tweeduizend werknemers en studenten op de campus. De feestelijke officiële opening door Zijne Majesteit is dan ook een formaliteit. Donderdagochtend werden ook enkele projecten getoond die al worden ontwikkeld op de campus, zoals een robot op twee wielen die bedrijven moet gaan beveiligen.

Het verzamelgebouw voor high tech maakbedrijven heeft een grote waarde voor zowel Eindhoven als Brabant, zegt Erik van Merrienboer, gedeputeerde van de PvdA. ''Hier toont Brabant haar kracht aan de wereld. Grote bedrijven, start-ups en onderwijs werken hier samen aan high tech in de eenentwintigste eeuw.'' Ook Eindhovense wethouder Stijn Steenbakkers is zeer enthousiast. ''Dit raakt de vezels van Brabant. Op de campus heerst een sfeer waarin samenwerking tussen bedrijven wordt gestimuleerd.''

Het gebouw dat donderdag werd geopend is de eerste van de vijf die uiteindelijk de Brainport moeten vormen. Wanneer alles klaar is hebben alle gebouwen bij elkaar een oppervlakte van een miljoen vierkante meter.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.