Video

Overleden zanger Thijs van der Molen nog één keer rondgereden door zijn Breda

4 oktober 2019 om 13:26
nl
In Breda wordt vrijdag afscheid genomen van zanger Thijs van der Molen. De zanger overleed afgelopen weekend in het Ampia Ziekenhuis in zijn woonplaats. Van der Molen zou aanstaande maandag 81 jaar zijn geworden. De Bredanaar is vooral bekend geworden met het nummer 'Het leven is goed in m'n Brabantse land'.
Geschreven door

De afscheidsbijeenkomst begon rond halftwaalf op de kop van de Ginnekenweg bij het beeldje 'Het Varkentje'. Het beeldje met de tekst 't Ginneke vergitte nie is in het verleden gesponsord door Thijs van der Molen. Bij het beeld waren bloemen neergelegd. Vervolgens liepen tientallen belangstellenden achter de lijkwagen richting café Boerke Verschuren voor de afscheidsbijeenkomst. Het café was vroeger eigendom van Van der Molen. Het café heette toen nog De Vrachtwagen.

Wachten op privacy instellingen...

Bij café Boerke Verschuren waren enkele honderden mensen aanwezig voor de afscheidsbijeenkomst. Tijdens de bijeenkomst namen verschillende sprekers het woord. "Thijs genoot van alle aandacht die hij kreeg", zei Ad Romijn, een van de sprekers. Ook de achterbuurvrouw deelde haar ervaringen met Thijs. "Hij maakte vooral veel lawaai met carnaval. Een grote tent in de tuin. Dagen en nachten was het feest."

Bij de bijeenkomst werd er muziek gedraaid. De nummers van Thijs van de Molen werden door alle aanwezigen meegezongen.

Na de bijeenkomst vertrok de rouwstoet richting het NAC-stadion waar nog een laatste groet werd gebracht. Daarna is in besloten kring afscheid genomen van Thijs van der Molen.

Wachten op privacy instellingen...

Van der Molen is de vertolker van het populaire NAC-lied 'Breda, ik hou van jou'. Vrijdagavond brengen de supporters tijdens de wedstrijd NAC-NEC een eerbetoon aan de overleden zanger. In de tachtigste minuut zal er in het stadion een applaus klinken. Vervolgens zal het lied massaal door de supporters worden meegezongen.

Op initiatief van de supporters is er ook een inzameling gestart om de begrafeniskosten te betalen. Van der Molen was daar niet voor verzekerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.