Negen jaar cel geëist voor doodschieten Daan Hoefs: 'Het is duidelijk wie drie keer schoot'

ERP - Mark van S. moet als het aan justitie ligt negen jaar de cel in voor het doodschieten van Daan Hoefs uit Erp. Die eis werd vrijdagochtend in de rechtbank in Den Bosch uitgesproken. “We hoeven het vandaag niet te hebben over ingewikkelde bewijsconstructies. Het is duidelijk wie tot drie keer toe de trekker heeft overgehaald", zei de officier van justitie.

De 26-jarige Daan Hoefs werd in 2018 op straat doodgeschoten. Een ruzie over geld en bedreigingen spelen een belangrijke rol in de zaak. De verdachte zou ook zijn afgeperst door Daan Hoefs. Er werd meerdere keren betaald, maar de afpersing bleef volgens de verdachte doorgaan.

Het was lang onduidelijk of er sprake was van moord of doodslag. Omdat de verdachte een wapen kocht om zichzelf te verdedigen en met het geladen pistool richting Daan Hoefs reed, is er volgens het Openbaar Ministerie geen sprake van moord en gaat het om doodslag. "Wat er is gebeurd, is een zeer ernstige zaak en dat vraagt in onze ogen om een zware straf.”

Bekende van de politie
Daan Hoefs werd bij een auto op straat neergeschoten. Volgens omstanders werden er meerdere schoten gelost en waren er kinderen buiten aan het spelen. De 26-jarige man werd nog gereanimeerd, maar dit mocht niet baten. Daan Hoefs was een bekende van de politie. Hij is veroordeeld voor openlijke geweldpleging in de zaak van de in mei 2015 doodgestoken Joeri Edelijn uit Oss.

LEES OOK: Doodgeschoten man (26) in Schijndel was bekende van politie: 'Schroomde niet geweld te gebruiken'

Na de schietpartij kwam de verdachte al snel in beeld bij de politie en werd twee dagen later aangehouden. Om een beter beeld te krijgen van de schietpartij is er een reconstructie gemaakt van die bewuste dag. Deze reconstructie vond plaats in februari en Mark van S. was daar ook bij aanwezig.

LEES OOK: Politie zoekt schutter in Schijndel, man overleden na schietpartij

Meer over dit onderwerp:
SCHIJNDEL MOORDEN DAAN HOEFS RECHTSZAKEN