'NAC Breda wint periodetitel en pakt daarmee bonus in jacht op promotie'

4 oktober 2019 om 22:00
nl
NAC Breda heeft in de Keuken Kampioen Divisie de eerste periodetitel gewonnen. Sydney van Hooijdonk, zoon van clubicoon Pierre van Hooijdonk, bezorgde NAC een zwaarbevochten 1-0-overwinning op NEC.
Profielfoto van Maarten Elst
Geschreven door
Maarten Elst

Bekijk hieronder de analyse van Omroep Brabant-sportverslaggever Fabian Eijkhout:

Wachten op privacy instellingen...

Sydney van Hooijdonk was andermaal belangrijk voor de ploeg van Ruud Brood. In de laatste vier wedstrijden was de centrumspits driemaal de matchwinner. Opnieuw moest het Bredase publiek lang wachten op de verlossende treffer. Pas in de 68ste minuut verraste Van Hooijdonk NEC-doelman Mattijs Branderhorst met een raak afstandsschot: 1-0.

Wachten op privacy instellingen...

Behalve NAC maakten SC Cambuur, De Graafschap en Excelsior kans op de periodetitel. Omdat Cambuur bij rust al met 3-0 leidde tegen Excelsior, wist NAC dat er gewonnen moest worden tegen NEC. De 1-0-zege betekende alweer de vijfde clean sheet voor Nick Olij, vorig seizoen nog onder de lat bij TOP Oss.

Wachten op privacy instellingen...

NAC heeft in de negen duels in de eerste periode 22 punten verzameld. Dat is er één meer dan Cambuur, dat Excelsior uiteindelijk met 4-0 versloeg. De Graafschap volgt op de derde plaats met negentien punten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.