Open Huizenroute: Wat krijg je voor 4 ton op de duurste en goedkoopste plek van Brabant? - Omroep Brabant
Video

Open Huizenroute: Wat krijg je voor 4 ton op de duurste en goedkoopste plek van Brabant?

6 oktober 2019 om 08:00
nl
Tijdens de NVM Open Huizen Dag zaterdag openden honderden huizenbezitters in Brabant hun deur voor mogelijke kopers. Met een budget van vier ton zou je een heel eind moeten komen. In Vught, de duurste plek van de provincie, krijg voor zo'n bedrag een heel ander huis dan in het landelijk gelegen Kruisland. Want dat is de goedkoopste plek van Brabant.
Profielfoto van Collin Beijk
Geschreven door

Het dorpje Kruisland valt onder de gemeente Steenbergen en ligt middenin de weilanden. Het is de goedkoopste plek van Brabant om een huis te kopen, bleek vorig jaar uit onderzoek van Omroep Brabant. Voor vier ton koop je daar een goed onderhouden royale twee-onder-één-kapwoning op de Molenstraat.

Marc en Paul Rietveld hebben het huis onlangs geërfd van hun moeder. Ze hebben overwogen de woning qua interieur meer naar deze tijd te brengen, maar prijzen het huis liever scherp zodat de volgende eigenaar het echt naar zijn eigen smaak kan inrichten.

Wachten op privacy instellingen...


Rustig
Heel druk is het niet bij de broers geweest tijdens de NVM Open Huizen Dag. "Je moet natuurlijk wel zo landelijk willen wonen, maar bedenk je wel dat je dichtbij Roosendaal woont en ook Breda, Rotterdam en Antwerpen liggen op minder dan een half uur", zegt Marc.

Volgens de broers is er van alles mogelijk met het huis. "Vooral de ruime garage met zolder en de zolder van het huis bieden veel mogelijkheden en de drie slaapkamers zijn zeer ruim, maar dat geldt voor het hele huis."

Vernieuwd
Waar Kruisland het goedkoopste dorp van Brabant is, is Vught het duurste. Dat komt onder meer door de ligging en de populariteit van de gemeente. Voor ruim vier ton krijg je een totaal ander huis, maar dat is dan wel instapklaar.

Ellen Opzeeland en haar man hebben vier maanden aan het huis uit 1959 gewerkt om het weer helemaal naar deze tijd te brengen. "Eerst bleef het nog rustig, maar na de lunch liep het hier storm tijdens de Open Huizen Dag. Ik kon het haast niet aan."

Kleiner
Het perceel waar het huis aan de Willem III Laan op staat is bijna twee keer zo klein als dat in Kruisland, "maar het ligt wel op steenworp afstand van Den Bosch, de snelweg, het station en scholen", vertelt Ellen.

Er is bewust geen keuken ingezet. "Dat is zo'n persoonlijke keuze en misschien wel de de belangrijkste ruimte van je huis. We hebben het zo gemaakt dat je die op veel verschillende manieren kunt plaatsen", vertelt Ellen haar man.

Wachten op privacy instellingen...

Volgens Ellen is de tuin ook een flinke plus aan het huis. "Die is groter dan wat er tegenwoordig bij nieuwbouwhuizen zit en de overdekte veranda kan ook weer omgebouwd worden tot een schuurtje." Het huis ligt aan het spoor, maar dat valt niet echt op door het groen, dat ook het geluid dempt.

De verschillen tussen de twee huizen in de goedkoopste en duurste gemeente van Brabant zijn enorm. Waar het ene huis heel groot is en heel rustig ligt, maar misschien qua interieur een update kan gebruiken, is het andere huis ondanks zijn veel hogere leeftijd helemaal van nu, maar wel een stuk kleiner van opzet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.