Overvaller bindt medewerkster van tankstation in Veghel vast

6 oktober 2019 om 12:43
Het overvallen tankstation aan de Udenseweg in Veghel werd na de overval gesloten (Foto: AS media)
Het overvallen tankstation aan de Udenseweg in Veghel werd na de overval gesloten (Foto: AS media)
De medewerkster van de BP-benzinepomp aan de Udenseweg in Veghel, die zaterdagavond werd overvallen, is door de dader vastgebonden. Dat maakte de politie zondagmiddag bekend.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De vrouw was rond kwart voor negen buiten aan het werk, toen ze plotseling van achteren werd vastgegrepen. De overvaller trok haar vervolgens het magazijn in. Daar werd ze vastgebonden. Daarna roofde de dader enkele kasten leeg en pakte hij geld uit de kassa. Vervolgens ging hij er na een kwartier vandoor.

Toen de medewerkster zichzelf wist te bevrijden, waarschuwde ze meteen de politie. Ze raakte bij de overval niet gewond. Volgens een medewerker van BP gaat het naar omstandigheden goed met haar, maar vanwege het lopende onderzoek mag het personeel verder niets zeggen van de politie en het hoofdkantoor van BP.

Signalement
De dader droeg een opvallende roze broek onder verder donkere kleding. De overvaller had verder een zeer grote zwarte tas bij zich. Deze was na de overval goed gevuld. "Dat kan getuigen opgevallen zijn", vertelt een politiewoordvoerder.

Verder droeg de dader donkere schoenen, een zwarte jas met capuchon en zwarte handschoenen. De overvaller vluchtte te voet richting Uden. Op het moment van de overval reed er behoorlijk veel verkeer langs de benzinepomp. De politie hoopt dat een van die automobilisten de dader voor of na de overval heeft gezien.

Politieheli
De technische recherche doet sporenonderzoek en bekijkt of er op camerabeeld wat te zien is. De zoektocht met de politiehelikopter leverde zaterdagavond niets op.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...