Fatale overval Mick Pitai: in hoger beroep naast celstraffen ook tbs opgelegd

8 oktober 2019 om 12:03
nl
Sherwin W. (24) is maandag door het hof veroordeeld tot 5,5 jaar cel en tbs voor het doodschieten van Mick Pitai tijdens een overval. Adil El B. (23) kreeg voor zijn aandeel in de overval en voor andere strafbare feiten 11,5 jaar cel. De twintigers overvielen de 48-jarige Pitai in 2015 in zijn huis aan de Betuwestraat in Tilburg. Pitai overleefde die overval niet: W. schoot hem in de borst.
Profielfoto van Jacky Goossens
Geschreven door

Sherwin W. en Adil El B gingen op 15 september 2015 met een vuurwapen naar de woning van Pitai. Er zou daar een grote hoeveelheid wiet, geld en sieraden te halen zijn.

Er waren op dat moment nog vier andere mannen in de woning. Net als Pitai werden zij bedreigd en gedwongen om geld en sieraden af te geven. Uiteindelijk nam Sherwin W. Pitai mee naar boven en daar ging het mis. De twee overvallers waren getipt door de schoonzoon van Pitai, Avi K, die hiervoor in 2017 drie jaar cel heeft gekregen.

LEES OOK:

De 24-jarige Sherwin W. heeft naast de gevangenisstraf van 5 jaar en 6 maanden ook tbs met dwangverpleging gekregen. Dit op basis van onderzoeken door het Pieter Baan Centrum. Het hof vind dat tbs met dwangverpleging nodig is, onder meer in verband met gevaar voor herhaling. Sherwin W. is op 17-jarige leeftijd al eens veroordeeld voor doodslag. De rechtbank veroordeelde hem eerder tot een gevangenisstraf van 9 jaar zonder tbs-maatregel.

Vuurwapenbezit en poging tot doodslag
Adil B, de 23-jarige man, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 11 jaar en 6 maanden. Adil B. tijdens de overval niet mee naar de boven gegaan waar Sherwin W. slachtoffer Pitai in de borst schoot. B. krijgt wel een hogere straf dan Sherwin W. omdat het hof hem ook voor vier andere feiten heeft veroordeeld, waaronder vuurwapenbezit en een poging doodslag. Voor het opleggen van tbs zag het hof geen aanleiding.

Omdat de behandeling van de strafzaken te lang heeft geduurd, krijgen beide mannen een aftrek van 6 maanden op hun gevangenisstraf. Daarnaast moeten ze aan de 4 mannen die te gast waren in de woning tijdens de overval in totaal 17.000 euro schadevergoeding betalen. De rechtbank Zeeland-West-Brabant legde de mannen eerder 15 jaar en 9 jaar gevangenisstraf op.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.