'Als God in Frankrijk', 80.000 kilo druiven plukken in wijngaard van de kloosterzusters

8 oktober 2019 om 20:00
nl
Honderden vrijwilligers zijn ook dit jaar weer meer dan bereid om de zusters van klooster Sint-Catharinadal in Oosterhout te helpen met de druivenoogst. Maar liefst 80.000 kilo moet er worden geplukt. Dat is hard werken, maar je krijgt er ook wat voor terug. "'s Morgens zie je de zon opkomen boven de wijngaard. Het is net alsof je in Frankrijk bent. Het is prachtig."
Profielfoto van Eva de Schipper
Geschreven door

In totaal helpen er door het jaar heen zevenhonderd vrijwilligers mee. Deze week, de week van de oogst, zijn het er ruim vijftig per dag. Ze komen van heinde en verre naar Oosterhout om het ‘Frankrijkgevoel’ te beleven.

Ramona Mimpen begeleid als coördinator alle vrijwilligers op het terrein van de nonnen. "Ik heb een hele leuke baan. Ik mag zeker niet klagen!" De enorme toeloop van vrijwilligers heeft volgens haar vooral te maken met de grote gunfactor die de zusters hebben.

Flessen uitverkocht
Het gaat erg goed met de kloosterwijnen. In het eerste jaar werden er 11.000 flessen gebotteld die vervolgens binnen twee weken uitverkocht waren. Dit jaar gaat het om zo'n 35.000 flessen. De zusters produceren vrijwel alle wijnen, van witte tot rode en rosé. "De Chardonnay is héél erg lekker", lacht zuster Dorothea. "Maar de rosé is ook erg goed hoor."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.