Collectant beroofd in Oudenbosch, man rukt collectebus uit haar handen - Omroep Brabant

Collectant beroofd in Oudenbosch, man rukt collectebus uit haar handen

10 oktober 2019 om 07:58
nl
Een collectant van de Nederlandse Brandwonden Stichting is woensdagavond in Oudenbosch beroofd. Een man trok de collectebus uit haar handen. Dit gebeurde rond zeven uur aan de Gasthuislaan. De vrouw is erg geschrokken, laat de politie donderdag weten. Ze raakte niet gewond.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Het is niet duidelijk hoeveel geld er in de bus zat. Tegenover de politie verklaarde het slachtoffer van de beroving dat ze aan het collecteren was voor de Hartstichting. De Hartstichting liet donderdag echter weten op dit moment niet te collecteren. Dat klopt, want de vrouw collecteerde voor de Nederlandse Brandwonden Stichting, zo bevestigt deze stichting donderdag.

Volgens een woordvoerder van de politie was het slachtoffer na de beroving 'behoorlijk verward'. Ze heeft aangifte gedaan van de beroving.

Signalement
Van de dader is een signalement verspreid. Het gaat om een getinte man van tussen de 20 en 25 jaar. Hij heeft een pluizig sikje en droeg een gewatteerde jas.

Volgens de politie komt het overigens niet vaak voor dat een collectant wordt beroofd. Dat geeft ook de Nederlandse Brandwonden Stichting aan. Zij hebben het in veertig jaar één keer eerder meegemaakt. Dit terwijl er jaarlijks zestigduizend collectanten voor de stichting op pad gaan om te collecteren.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.