Michel hoorde collectante die beroofd werd gillen en schoot te hulp: 'Ze was helemaal overstuur'

10 oktober 2019 om 15:00
nl
Een mevrouw die aan het collecteren was voor de Brandwondenstichting werd woensdagavond beroofd in Oudenbosch. Een man rukte de collectebus uit haar handen. Buurtbewoner Michel Kuiper hoorde gegil en rende gelijk naar buiten. Maar de dader was al gevlogen.
Profielfoto van Paul Ruiter
Geschreven door
Paul Ruiter

De beroofde vrouw is een bekende van Kuiper. Ze woont verderop bij hem in de straat en zijn vrouw is een collega van haar.

De Oudenbosschenaar hoorde de vrouw woensdagavond om hulp roepen toen hij het vuilnis buiten zette. ‘Houd de dief’, hoorde Kuiper iemand gillen. “Ik schoot gelijk de straat op, en kwam daar mevrouw tegen. Helemaal overstuur. We hebben haar meegenomen om te kalmeren en toen 112 gebeld.”

'Triest'
Gelijk na het ongeval zette Kuiper een bericht in de WhatsApp-groep van de buurt, om uit te kijken naar de dader. “Iemand uit de wijk sprong gelijk de auto in en kreeg hem in het vizier, maar toen hij uitstapte om hem te achtervolgen, kon hij die helaas niet bijbenen.”


Voor de actie van de dader heeft Kuiper geen goed woord over. Maar vooral vindt hij het vervelend voor zijn getroffen buurvrouw. "Ik vind het triest, dit is natuurlijk niet leuk om mee te maken. Deze mevrouw doet zoveel werk voor goede doelen. Op sociale media klonken reacties dat zij illegaal aan het collecteren was, maar daar klopt niets van."

LEES OOK:

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.