Bewoners Zevenbergschen Hoek protesteren tegen 380 kV-hoogspanningsleiding bij raadsvergadering

10 oktober 2019 om 21:52
De bewoners protesteerden eerder met spandoeken (Foto: Frans Deijkers).
De bewoners protesteerden eerder met spandoeken (Foto: Frans Deijkers).
Grote drukte bij de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Moerdijk donderdag over de omstreden 380 kV-hoogspanningsleiding in Zevenbergschen Hoek. De inwoners van dit dorp kwamen protesteren tegen het tracé. Tientallen mensen zaten met spandoeken op de tribune.
Profielfoto van Eva van der Weele
Geschreven door
Eva van der Weele

Inwoners zijn niet blij dat de hoogspanningsleiding voor een bepaald deel door Zevenbergschen Hoek gaat. Ze kregen steun van de raad, die unaniem een motie indiende. Wethouder Désirée Brummans van de gemeente Moerdijk nam de motie aan. Na dat besluit kwam er luid applaus van de inwoners.

Gesteund
“Ik ben blij dat we gesteund worden door de gemeente Moerdijk en de hele raad. Iedereen staat er volledig achter”, vertelt buurtbewoner Ceciel Deijkers. “Er moet een fatsoenlijke oplossing komen. We zijn pas tevreden als we te horen krijgen dat minister Wiebes het plan terugtrekt.”

De samenwerkende overheden zoals gemeentes en waterschappen die zich niet kunnen vinden in het besluit van minister Wiebes over het tracé, sturen hem vrijdag een brief met daarin hun ongenoegen over de gang van zaken. De gemeente Moerdijk is hierbij ook aangesloten, maar stuurt zelf ook nog een brief. De gemeente vindt dat zij wel erg veel te lijden heeft onder het nieuwe plan.

Plannen bijgeschaafd
In 2022 begint de aanleg van de 380 kV-hoogspanningsleiding die door West-Brabant, een deel van Middel-Brabant en in de provincie Zeeland komt. Er was veel te doen om de hoogspanningsleiding. Op een groot deel zijn de plannen dan ook iets bijgeschaafd. Minister Wiebes is alleen niet van plan om dit in Zevenbergschen Hoek te gaan doen.

Wachten op privacy instellingen...