Man in auto beschoten in Tilburg, meerdere kogelinslagen in wagen gevonden

12 oktober 2019 om 09:46
Omroep Brabant
Het Rooseveltplein in Tilburg. (Foto: Omroep Brabant)
Omroep Brabant
Het Rooseveltplein in Tilburg. (Foto: Omroep Brabant
1/2 Het Rooseveltplein in Tilburg. (Foto: Omroep Brabant)
Een man is vrijdagnacht beschoten op het Rooseveltplein in Tilburg, terwijl hij in zijn auto zat. Hij raakte lichtgewond. De recherche onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Rond half vier 's nachts krijgt de politie een melding dat een 36-jarige man uit Tilburg beschoten is. Dit zou even daarvoor gebeurd zijn. Het slachtoffer is zelf naar het ziekenhuis gereden.

Wachten op privacy instellingen...

Na onderzoek op het Rooseveltplein zijn inderdaad meerdere kogelinslagen en hulzen gevonden. Ook de auto van de man vertoonde kogelinslagen. De politie onderzoekt deze zaak en is op zoek naar getuigen of camerabeelden van de openbare weg.

Harde knallen
"Ik zat te bellen met een vriendin toen ik ineens knallen hoorde", vertelt een omwonende. "Het was echt heel dichtbij. Het leek wel in mijn huiskamer zo hard was het. Het waren meerdere knallen achter elkaar, het leek wel vuurwerk." De vrouw hoorde naar eigen zeggen daarna een auto hard wegrijden.

"Ik ben niet naar buiten gegaan. Ik hoorde ook geen politie of ambulances, dus ik wist niet zeker wat er aan de hand was. Maar nu ik hoor dat er geschoten is valt alles op zijn plek."

Wachten op privacy instellingen...