Agenten bekogeld met vuurwerk en glas in Roosendaal, Markt ontruimd

13 oktober 2019 om 11:17
nl
Politieagenten in Roosendaal zijn in de nacht van zaterdag op zondag rond halfvier bekogeld met vuurwerk en glas door uitgaanspubliek. De situatie liep zo uit de hand, dat de politie de Markt moest ontruimen.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

Het rumoer ontstond nadat in een café aan de Markt werd gevochten door twee groepen jongeren. Een paar van hen werden uit de kroeg gezet. Vervolgens viel een meisje flauw in de deuropening van het café. Mensen stapten over haar heen of bleven dicht bij haar staan. Toen agenten het meisje naar buiten wilden dragen om eerste hulp te verlenen sloeg de sfeer om.

Markt schoongeveegd
De agenten werden bekogeld met vuurwerk, glazen en flessen en een ander meisje trapte naar een van de dienders. De politiemensen moesten hun wapenstok gebruiken en de Markt op linie met hondengeleiders ontruimen. Het uitgaanspubliek werd het centrum uitgejaagd.

Een man van 20 uit Bergen op Zoom en een jongen van 18 en een meisje van 16 uit Sint-Maartensdijk zijn aangehouden. Ook twee mannen zonder woon- of verblijfplaats van 26 en 27 jaar oud zijn ingerekend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.