Sri Lanka panterwelpjes voor het eerst naar buiten in BestZoo: 'Ze vonden het heel spannend' [VIDEO]

13 oktober 2019 om 14:27
Omroep Brabant
Foto: MIX Fotografie/Jeroen Bons
Omroep Brabant
Foto: MIX Fotografie/Jeroen Bons
1/2 Foto: MIX Fotografie/Jeroen Bons
De vier Sri Lanka panterwelpjes, die eind augustus werden geboren in BestZoo, hebben dit weekend hun eerste stapjes buiten gezet. "Ze vonden het heel erg spannend om naar buiten te gaan", vertelt woordvoerder Anja te Walvaart.
Profielfoto van Lize Rensen
Geschreven door

"Ze zijn nu nog schichtig, zien ze iets vreemds, dan draaien ze zich om. De welpjes blijven nu nog veel achterin, dichtbij hun moeder. Maar over een paar dagen zal dat al beter gaan."

Vanaf nu gaan de welpjes iedere dag een paar uur naar buiten. "Ze mogen er 's ochtends tussen tien en elf uur uit, tussen de middag gaan ze weer naar binnen om te rusten en te eten. Rond halftwee 's middags gaan ze opnieuw naar buiten."

Wachten op privacy instellingen...

De moeder van de welpjes trekt ook veel bekijks. Ze wordt door veel bezoekers gefotografeerd en gedeeld op social media.

Wachten op privacy instellingen...

Sri Lanka panter
De Sri Lanka panter is één van de kleinste soorten panters en leeft, zoals de naam doet vermoeden, op het eiland Sri Lanka. Op het eiland verdwijnen veel bossen, waardoor deze panters met uitsterven bedreigd worden. Er leven naar schatting nog 1.000 Sri Lanka panters in de natuur.

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...