Lange ochtendfiles verwacht vanwege boerenprotest: 'Maak zelf de afweging of je de weg op moet'

15 oktober 2019 om 18:46
nl
Vermijd de snelwegen rond Utrecht woensdagochtend. Dat is het advies van Rijkswaterstaat. De verwachting is dat op de wegen rond Utrecht veel overlast zal zijn door trekkers die richting De Bilt rijden. Ook op de wegen in Brabant worden lange files verwacht.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

"Hou de actuele verkeerssituatie op de weg goed in de gaten", adviseert woordvoerder Maurice van de Graef van Rijkswaterstaat. "Niet iedereen kan thuis werken, maar maak zelf de afweging of het verstandig is de weg op te gaan."

'Tractoren rijden langzamer'
De boeren gaan woensdag per trekker naar Bilthoven en Den Haag. "Tractoren op de weg rijden stukken langzamer dan andere voertuigen en dat kan gevaarlijk zijn", waarschuwt Van de Graef.

Hij hoopt dat de tractoren rechts zullen blijven rijden op de weg. "En dat ze niet gaan stilstaan of rijbaanbreed rijden. Hopelijk houden ze zich daaraan."

Extra weginspecteurs
Rijkswaterstaat zet extra weginspecteurs in om het verkeer in goede banen te leiden. "Ze zijn er klaar voor", verzekert Van de Graef. "Maar het kan geen kwaad om woensdag voldoende water bij je te hebben in je auto."

De boeren trekken woensdagmorgen eerst naar Bilthoven om daar te protesteren tegen de meetmethoden van het Rijks Instituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De demonstratie begint om negen uur. Rond twaalf uur trekken ze naar Den Haag.

Drukste ochtendspits ooit
Dinsdag 1 oktober gingen de boeren ook demonstreren in Den Haag. Toen stond op wegen in onze provincie op het hoogtepunt ruim 460 kilometer file. Het was volgens de ANWB de drukste ochtendspits ooit.

Het verkeer in het hele land raakte ontregeld. Niet alleen de boeren in hun tractoren, ook het slechte weer en een aantal ongelukken droegen bij aan de extreme drukte.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.