400 trekkers rijden op weg naar huis na boerenprotest in Den Haag

16 oktober 2019 om 19:21
nl
Rijkswaterstaat verwacht dat de komende uren nog flink wat trekkers door Brabant rijden, nadat ze eerder vandaag bij het boerenprotest in Den Haag zijn geweest. In totaal rijden de hele woensdagavond zo'n vierhonderd tractoren door onze provincie. Dit levert geen grote problemen voor het andere verkeer op.
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer

De eerste boeren vertrokken rond zes uur uit Den Haag. Een uur later reden de eerste trekkers Brabant binnen. "Bij de Moerdijkbrug zijn de eerste tractoren gespot", zei Maurice van de Graef van Rijkswaterstaat rond zeven uur. Een half uur later zagen automobilisten ze ook rijden bij Breda.

Wachten op privacy instellingen...

Rijkswaterstaat waarschuwde woensdagmiddag voor grote vertragingen en files vanwege de terugkeer van de boeren uit Den Haag. Niet alleen in en om de Hofstad moest het verkeer daar rekening mee houden, ook in Brabant. Toch zijn er de hele avond geen enorme vertragingen en files in onze provincie.

Ontbijten in Den Haag
"De komende uren rijden steeds meer tractoren naar het zuiden", vertelt hij. Het blijft dus opletten als je de weg op moet, maar echt grote problemen lijken op de Brabantse wegen niet meer te gaan ontstaan. "Dat komt ook doordat boeren zich gaan verspreiden en ze mogelijk niet allemaal op de hoofdwegen blijven, maar ook op de kleinere wegen rijden. Bovendien blijven ook veel boeren achter in Den Haag om morgen een ontbijt aan te bieden aan de bewoners."

"Verder valt ons op dat veel boeren nu netjes rechts rijden, waardoor dit ook voor minder vertraging zorgt", wil de woordvoerder nog even benadrukken.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.