Opnieuw plofkraak op geldautomaat in Bergen op Zoom: omwonenden schrikken van harde knal

17 oktober 2019 om 09:42
nl
Twee daders hebben woensdagnacht een plofkraak gepleegd op een geldautomaat aan de Zandstraat in Bergen op Zoom. De plofkrakers sloegen iets na half vier toe. Afgelopen januari was de geldautomaat van ABN AMRO aan dezelfde straat het doelwit van plofkrakers.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Na de kraak woensdagnacht gingen twee daders er vermoedelijk op een scooter vandoor. Het is niet duidelijk of ze iets buit hebben gemaakt. De schade lijkt mee te vallen, zo constateert onze verslaggever in Bergen op Zoom. De daders hadden het gemunt op een nieuw type geldautomaat, de zogenoemde Geldmaat.

Bij de politie kwamen iets na half vier meerdere meldingen binnen van omwonenden die een harde knal hadden gehoord. Getuigen meldden vervolgens dat ze twee daders op een scooter hadden zien wegrijden.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

De omgeving van de geldautomaat was donderdagochtend afgezet voor het politie-onderzoek. Hiervoor kwamen een explosievenexpert en forensische rechercheurs naar Bergen op Zoom. Rond half negen was het politie-onderzoek afgerond.

Tweede plofkraak op een Geldmaat
De zogenoemde Geldmaat is een nieuw type automaat die de geldautomaten van ABN AMRO, ING en Rabobank vervangt. De ombouw van de geldautomaten van de verschillende banken gebeurt dit jaar en volgend jaar. In Bergen op Zoom hing de opvallende gele automaat volgens omstanders ongeveer een maand. De Geldmaat is na de plofkraak van vannacht niet meer bruikbaar. Of de automaat terugkomt, kon een woordvoerder van Geldmaat donderdag nog niet zeggen.

Het was de tweede keer dat een Geldmaat doelwit was van plofkrakers. Eerder deze week was een Geldmaat in Amsterdam het doelwit van plofkrakers. Of er bij de kraak woensdagnacht in Bergen op Zoom iets is buitgemaakt, maakt het bedrijf niet bekend.

Wachten op privacy instellingen...

Eerder dit jaar ook raak
Het is dus niet voor het eerst dat aan de Zandstraat in Bergen op Zoom een plofkraak plaatsvindt. In januari was het er ook raak. De schade aan het gebouw en de directe omgeving was toen groot.

De klap was zo groot dat enkele geparkeerde auto's beschadigd raakten. Van het huis van de overbuurman sneuvelden toen meerdere ruiten.

 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!