Extreme drukte op station Boxtel, geen treinen naar Eindhoven

BOXTEL - Het was vrijdagavond extreem druk op het station in Boxtel. Er rijden geen treinen naar Eindhoven, precies tijdens het openingsweekend van de Dutch Design Week.

Honderden mensen stonden op het station te wachten op een snelbus naar Eindhoven. ProRail gaf eerder deze week al aan dat er geen treinen zouden rijden op het traject.

'Duurt veel en veel langer'
Reizigers moesten rekening houden met een half uur extra reistijd, maar volgens verslaggever Jan Peels duurde het veel langer. "Ik tel een stuk of vijf snelbussen. Er zit wel wat beweging in, maar het duurt veel en veel langer dan in de app staat."

LEES OOK: Organisatie Dutch Design Week baalt flink, geen treinen naar Eindhoven tijdens openingsweekend

De werkzaamheden konden niet anders gepland worden, liet woordvoerder weten. De organisatie van de Dutch Design Week baalt er flink van. Op het evenement komen 355.000 bezoekers af, vanuit 72 landen.

Overstappen op de bus
Reizigers moesten in Den Bosch of Tilburg overstappen op de bus. "We maken ons wel zorgen natuurlijk. Bezoekers komen veelal aan op Schiphol en dus is het toch even lastig om Eindhoven te bereiken", vertelt DDW-directeur Martijn Paulen.