Video

'Dit is er eentje voor de toekomst': Sven Cuppen (13) uit Veldhoven verovert bokswereld

20 oktober 2019 om 18:19
nl
Sven Cuppen uit Veldhoven is pas 13 jaar oud, maar de bokswereld kijkt al vol bewondering naar wat deze jongen presteert. Tijdens de Eindhoven Box Cup won hij zondag van een internationaal deelnemersveld de titel in zijn klasse. Het zijn kleine stapjes richting zijn grootste droom. "Ja, ik wil heel graag naar de Olympische Spelen. In 2028 hoop ik dat het lukt."
Profielfoto van Jos Verkuijlen
Geschreven door

Toch was boksen niet de eerste sport van Sven. "Ik deed eerst kungfu, maar daar zat te weinig actie voor me in. Dat was alleen maar in de lucht trappen. Ik wilde slaan tegen andere mensen, meer actie hebben", vertelt de jonge bokser die traint bij de Golden Gloves in Eindhoven.

In de video zie je hoe Sven Cuppen zich klaarmaakt voor zijn finale tijdens de Eindhoven Box Cup. De tekst gaat verder na de video.

Toekomst
Naast de boksring in het Van der Valk hotel in Eindhoven staat bondscoach Hennie van Bemmel te kijken naar Sven. "Dit is er zeker eentje voor de toekomst, maar ik ben voorzichtig met de jonge jeugd. Sven zit nog echt in een opbouwfase."

Desondanks vindt de coach het niet verkeerd dat Sven al droomt van Olympische Spelen. "Die dromen moeten er ook zijn. Wij zullen er alles aan doen om voor hem zoveel mogelijk kansen te scheppen. Maar de weg is nog lang en die moeten we heel zorgvuldig opbouwen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.