Opnieuw molotovcocktail tegen politiebureau in Eindhoven

EINDHOVEN - Een man heeft zondagnacht rond vier uur een molotovcocktail tegen de gevel van het politiebureau aan de Mathildelaan in Eindhoven gegooid. Een agent kon de boel blussen waardoor er weinig schade werd veroorzaakt. "Hij zag het gebeuren en was er snel bij", zegt een woordvoerder. In mei werd er ook al een molotovcocktail in de richting van het politiebureau in Eindhoven gegooid.

De man die de molotovcocktail zondagnacht gooide, rende daarna weg naar de overkant van de straat. Hij is nog niet gepakt.

De politie vraagt mensen die iets hebben gehoord of gezien dit te melden. Ook worden camerabeelden bekeken van de camera die bij de ingang van het politiebureau hangt.

Het is dus niet voor het eerst dat iemand met een molotovcocktail het gemunt heeft op het politiebureau aan de Mathildelaan. Op zondagochtend 26 mei rond de klok van zes uur werd er ook een molotovcocktail in de richting van de ingang van het politiebureau gegooid.

Voor zover bekend is daarvoor nooit iemand opgepakt. De politie onderzoekt of er een verband bestaat tussen de twee zaken.

LEES OOK: Wie kent man met gele plastic tas die molotovcocktail naar politiebureau gooide

LEES OOK: Politie toont beelden van man die molotovcocktail tegen politiebureau Eindhoven gooide