Trampolines aan de kant voor veldbedjes voor Canadese militairen, gymzaal eventjes kazerne - Omroep Brabant

Trampolines aan de kant voor veldbedjes voor Canadese militairen, gymzaal eventjes kazerne

21 oktober 2019 om 19:50
nl
Even geen potje trefbal of zaalhockey voor de leerlingen van scholengemeenschap 't Rijks in Bergen op Zoom. Hun gymzaal is deze week namelijk bezet. De school heeft de sporthal ingericht als tijdelijke kazerne voor 83 Canadese militairen. De soldaten verblijven hier voor de herdenkingsplechtigheden rond 75 jaar bevrijding die komend weekend worden gehouden.
Profielfoto van Erik Peeters
Geschreven door

Maandag werden de veldbedden geïnstalleerd in de sporthal. “We zijn door de gemeente gevraagd om onderdak te verlenen aan de soldaten. We willen er graag aan meewerken, omdat wij het belangrijk vinden dat de vrijheid gevierd wordt”, vertelt bestuurssecretaris Lian van Tiggelen van de school.

Overblijflokaal
Het naastgelegen overblijflokaal dient als eetruimte voor de soldaten. De sporthal ligt op een steenworp afstand van de school. “De leerlingen zullen er niet veel van merken hoor. De militairen hebben een heel druk programma en ze zijn elke dag voordat de school begint alweer vertrokken”, aldus Lilian.

De militairen komen woensdagavond aan. Voor de leerlingen is er de komende week een sportprogramma buiten de deur. Ze gaan zwemmen en buitensporten. Bovendien kunnen ze rekenen op een aantal interessante gastlessen van hun logees.

Omroep Brabant en Zuid-West-TV doen zaterdagmiddag LIVE verslag van het defilé en de ceremonie op de Grote Markt in Bergen op Zoom.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.