Medewerkers van jeugdzorginstelling Juzt protesteren bij gemeentehuis van Breda

22 oktober 2019 om 21:21
nl
Tientallen medewerkers van Juzt hebben dinsdagavond geprotesteerd voor en in het gemeentehuis van Breda. Binnen was een besloten vergadering aan de gang over de toekomst van de jeugdzorginstelling. "Officieel weten wij van niets", zegt FNV-woordvoerder Janny Koppens.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Om zeven uur dinsdagavond hadden tientallen actievoerders zich bij de ingang van het stadhuis verzameld. In het kader van 'wij willen gehoord worden' werd er een lawaai-actie gehouden. De actievoerders bleven nog anderhalf uur hangen omdat ze na afloop van de bijeenkomst de besluiten wel zouden mogen horen.

"Het besluit is genomen om Juzt een lening te geven en dat de gemeente de regie neemt in het herstructureren van Juzt", aldus Koppens. "Dit heeft grote gevolgen voor medewerkers en cliënten. De exacte plannen en consequenties daarvan zijn echter nog steeds geheim en dat maakt iedereen woedend."

Wachten op privacy instellingen...

Duidelijkheid
De zeshonderd medewerkers van de West-Brabantse jeugdzorginstelling vragen al langer om duidelijkheid. Er zijn zestien gemeenten in West-Brabant waar Jutzt zit. Donderdagmiddag om vijf uur verloopt een ultimatum van vakbond FNV. Als dan niet meer helderheid is over de toekomst van de instelling, worden de protesten ingrijpender door stakingen en het weigeren van nieuwe kinderen.

Woensdagavond wordt een vergelijkbare lawaai-actie gehouden in Bergen op Zoom.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.