Gemeente Tilburg plaatst extra camera's na straatroven op donkere Reeshofdijk

23 oktober 2019 om 17:39
nl
De gemeente Tilburg gaat in stadsdeel Reeshof extra bewakingscamera's hangen. Dat heeft burgemeester Theo Weterings dinsdag per brief aan de gemeenteraad laten weten. Aanleiding is het aantal straatroven in het gebied. Vooral op de Reeshofdijk zijn fietsers de laatste tijd geregeld het slachtoffer.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

Het cameratoezicht zal zo lang duren 'als nodig is'. Verder worden door de politie en de gemeente 'zichtbare en onzichtbare maatregelen' genomen. Weterings schrijft dat hij bezorgd is over het aantal straatroven en de heftigheid van de incidenten. "De impact die deze incidenten hebben op de slachtoffers en het veiligheidsgevoel van de Tilburgers onderken ik.”

Wendbaar
Eerder eiste de fractie Lijst Smolders Tilburg een plan van aanpak naar aanleiding van het stijgend aantal straatroven. Niet alleen voor de Reeshofdijk, maar ook voor andere kritische gebieden in de stad.

De burgemeester ontraadt dat. Hij ziet meer in wekelijks overleg tussen politie, justitie, het jongerenwerk en andere partners in de stad. "Een plan van aanpak legt iets statisch vast, terwijl wij juist wendbaar willen zijn. Daar waar problemen oppoppen, acteren wij", aldus Weterings.

Mishandeld
De Reeshofdijk is dé fietsroute tussen het stadsdeel Reeshof en het centrum van Tilburg. Op de dijk werden afgelopen weekend twee fietsers overvallen. Een 14-jarige jongen werd door zijn belagers niet alleen beroofd, maar ook zwaar mishandeld. Een tweede slachtoffers wist zijn belagers af te schudden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.