Vrachtwagenchauffeur overleden na ongeval op A50, collega's 'zwaar aangeslagen'

25 oktober 2019 om 07:43
nl
De chauffeur van een vrachtwagen die donderdagmiddag betrokken was bij een ongeval op de snelweg A50 bij Oss is overleden. Het gaat om een vrouw. Zij reed achter op een andere truck, waarna beide vrachtwagens in brand vlogen.
Geschreven door

De andere chauffeur bleef ongedeerd. Ter hoogte van Oss-Oost werd de A50 in beide richtingen urenlang afgesloten.

Directeur en collega's zwaar aangeslagen
De in brand gevlogen vrachtwagen die achterop reed, is van het transportbedrijf Haumann BV in het Limburgse Well, een bedrijf met 32 medewerkers.

De directeur van het bedrijf is zwaar aangeslagen. "Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd. Ik ben nu mijn chauffeurs aan het informeren. Een aantal zijn hier, maar veel zijn er onderweg."

De directeur liet weten dat de omgekomen vrouwelijke chauffeur 'enkele jaren' bij het bedrijf werkte en zeer ervaren was.

Bij het ongeval dat rond vijf uur gebeurde, raakte ook een personenwagen beschadigd. De brandweer is lang bezig geweest met nablussen. Daarna begon Rijkswaterstaat met de berging van de trucks, de schoonmaak van de weg en reparatie. Naar verwachting blijft de weg richting Eindhoven tot half twee donderdagnacht dicht. De weg richting Nijmegen is zelfs de hele nacht nog afgesloten, volgens Rijkswaterstaat.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.