Dode man gevonden in drugslab in voormalig tuincentrum Den Dungen - Omroep Brabant

Dode man gevonden in drugslab in voormalig tuincentrum Den Dungen

25 oktober 2019 om 06:53
Onderzoek in Den Dungen. (Foto: Bart Meesters)
Onderzoek in Den Dungen. (Foto: Bart Meesters)
In een van de kassen van een voormalig tuincentrum aan de Spekstraat in Den Dungen is donderdagnacht een dode man gevonden in een drugslab. Wat er in het laboratorium geproduceerd werd, is nog niet duidelijk.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"We zijn gaan kijken na een melding 's nachts", laat een politiewoordvoerder weten. Hoe de man kwam te overlijden, wordt onderzocht. "Maar we gaan er vanuit dat er iets in het productieproces is misgegaan."

Wachten op privacy instellingen...

Het onderzoek gaat volgens de woordvoerder nog enige tijd in beslag nemen. "Een drugslab stap je niet zomaar binnen", legt hij uit. "Dat moet heel veilig gebeuren."

Wachten op privacy instellingen...

'Iedereen kent elkaar hier'
Op het terrein zijn veel agenten aanwezig. Ook de brandweer en een adviseur gevaarlijke stoffen werden opgeroepen.

"Wij kijken hier echt van op", laat een van de buurtbewoners weten. Op het complex kwamen volgens hem dagelijks tientallen mensen. "Gewone, nette mensen", zegt hij. "Als er vreemde mensen kwamen, had de buurt dat echt wel gemerkt. Iedereen kent elkaar hier. "

Wachten op privacy instellingen...

Poeldonk
De politie doet vrijdagochtend ook onderzoek aan de Poeldonk in Den Dungen. Daar werd vrijdagochtend een gewonde, verwarde man gevonden. Die is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Volgens een ooggetuige 'gingen de kaken van de man flink op en neer'. "De politie moest hem met gasmaskers op benaderen."

Of er een link is met het drugslab dat donderdagnacht werd ontdekt aan de Spekstraat is niet bekend. De Poeldonk ligt een paar honderd meter van de Spekstraat vandaan. De omgeving, tegenover de Majorca Bar, is afgezet.

Onze provincie is het epicentrum van drugsproductie. Brabantse xtc en speed gaan de hele wereld over. Wat schuilt hier allemaal achter? Omroep Brabant dook in de wereld ‘Achter de blauwe vaten’. Klik hier voor het overzicht.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...