Files, files, en nog meer files rondom Den Bosch: zo trokken boeren massaal naar provinciehuis

DEN BOSCH - Den Bosch was vrijdagmorgen nauwelijks te bereiken door grote verkeersdrukte op de A2, A58, A65 en N297. Honderden boeren en hun trekkers gingen opnieuw de weg op naar het provinciehuis om hun stem te laten horen. Het veroorzaakte lange files. Ook was het bijna niet mogelijk om met de auto het centrum binnen te komen.

LEES OOK: Massaal boerenprotest bij provinciehuis Den Bosch: 'Al 2000 boeren hebben zich verzameld'

Vrijdagochtend rond halftien begonnen de files zich al te vormen op de A2, A58 en A65 door trekkers die op de snelweg reden. Dat zag er zo uit:

Rijkswaterstaat waarschuwde bestuurders op te letten: "Kom je boeren tegen op de snelwegen? Pas dan je rijstijl aan en wees alert", zeiden ze in een tweet.

Trekkers blijven komen
Uit alle richtingen stroomde Den Bosch vol. Ook de 'Platte landmacht' is aanwezig.

De tekst gaat verder onder de tweets.

 

 

Protest
Boeren willen bij provinciehuis hun stem laten horen bij het debat over het landbouwbeleid. Geschat wordt dat er tweeduizend agrariërs aanwezig zijn.

De boeren begonnen afgelopen maandag met hun protesten tegen het stikstofbeleid en andere eisen die aan agrariërs worden gesteld. Elke dag verzamelden zich rond de honderd boeren bij het provinciehuis, waarbij ze hun trekkers naast de ingang van het provinciehuis parkeerden.

LEES OOK: Boeren luiden noodklok bij provinciehuis op eerste dag van protestweek