Files, files, en nog meer files rondom Den Bosch: zo trokken boeren massaal naar provinciehuis

25 oktober 2019 om 12:42
nl
Den Bosch was vrijdagmorgen nauwelijks te bereiken door grote verkeersdrukte op de A2, A58, A65 en N297. Honderden boeren en hun trekkers gingen opnieuw de weg op naar het provinciehuis om hun stem te laten horen. Het veroorzaakte lange files. Ook was het bijna niet mogelijk om met de auto het centrum binnen te komen.
Profielfoto van Marlou van den Broek
Geschreven door
Marlou van den Broek

Vrijdagochtend rond halftien begonnen de files zich al te vormen op de A2, A58 en A65 door trekkers die op de snelweg reden. Dat zag er zo uit:

Wachten op privacy instellingen...

Rijkswaterstaat waarschuwde bestuurders op te letten: "Kom je boeren tegen op de snelwegen? Pas dan je rijstijl aan en wees alert", zeiden ze in een tweet.

Trekkers blijven komen
Uit alle richtingen stroomde Den Bosch vol. Ook de 'Platte landmacht' is aanwezig.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

Protest
Boeren willen bij provinciehuis hun stem laten horen bij het debat over het landbouwbeleid. Geschat wordt dat er tweeduizend agrariërs aanwezig zijn.

De boeren begonnen afgelopen maandag met hun protesten tegen het stikstofbeleid en andere eisen die aan agrariërs worden gesteld. Elke dag verzamelden zich rond de honderd boeren bij het provinciehuis, waarbij ze hun trekkers naast de ingang van het provinciehuis parkeerden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.