Zonta van den Goorbergh (13) is zoon van Jurgen en rijdt nu al tegen grote jongens in de wereldtop - Omroep Brabant
Video

Zonta van den Goorbergh (13) is zoon van Jurgen en rijdt nu al tegen grote jongens in de wereldtop

26 oktober 2019 om 18:00
nl
"Tot nu toe gaat het boven verwachting." Zonta van den Goorbergh uit Breda is pas 13 jaar oud, maar hij gooit nu al hoge ogen in de internationale motorsport. De zoon van voormalig MotoGP-coureur Jurgen van den Goorbergh reed dit jaar een goed seizoen in de Red Bull Rookies Cup. Elke race reed hij in de punten. En dat is knap als je bedenkt dat zijn concurrenten 16, 17 en soms zelfs 18 jaar oud zijn.
Profielfoto van Jos Verkuijlen
Geschreven door

Vooral vader Jurgen is erg trots op wat zijn zoon dit seizoen presteert. 'We hebben een geweldig jaar gereden bij de Rookies Cup. Elke wedstrijd reed Zonta in de top 15", vertelt Jurgen trots. Naast de Red Bull Rookie Cup rijdt Zonta ook in het de Spaanse European Talent Cup. Daar rijdt hij in november in Valencia zijn laatste wedstrijd van het seizoen. "Tot nu toe gaat het seizoen boven verwachting."

'Je krijgt wel eens een duw'
En dat is opmerkelijk als je bedenkt dat Zonta een van de jongste coureurs in zijn klasse is. Hij moet het opnemen tegen jongens die fysiek een stuk sterker zijn. Daarom traint hij volop met een personal trainer. "Zeker op de baan krijg je nog wel eens een duw hier en daar", zegt vader Jurgen. "Alles wat je dan extra hebt aan kracht en fysiek is dan mooi meegenomen."

Hoe Zonta traint voor zijn motorraces zie je in de onderstaande video. De tekst gaat verder na de video.

Wachten op privacy instellingen...

Het trainen met een personal coach vindt Zonta niet het allerleukste. "Het liefst ga ik bijvoorbeeld mountainbiken met mijn vrienden. Maar het allerliefste zit ik natuurlijk op de motor."

De jonge coureur heeft uiteindelijk maar één droom: "Ik wil in de MotoGP rijden." Alle plannen zijn nu gericht om die droom ook uit te laten komen. In 2020 rijdt Zonta weer de Red Bull Rookies Cup en de European Talent Cup.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.