ZLTO ziet provincie die vasthoudt aan 'ramkoers' en maar één 'lichtpuntje'

26 oktober 2019 om 15:08
nl
Na het Statendebat van vrijdag en het massale boerenprotest, concludeert de ZLTO dat de provincie vasthoudt aan haar ramkoers. "Dat de boerenfamiliebedrijven dit beleid niet zullen overleven en er verdere schaalvergroting, leegstand en kaalslag op het Brabantse land plaatsvindt, wordt niet onderkend", stelt de boerenorganisatie.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

ZLTO had gehoopt dat Brabant net als sommige andere provincies op haar schreden zou terugkeren, maar: "Brabant koos er echter voor om blindelings vast te houden aan z’n eerder gestelde papieren doelen."

"Waarom vinden Brabantse Statenleden dat in Brabant strengere maatregelen nodig zijn dan elders?", vraagt de boerenorganisatie zich af en ook vraagt ze meer tijd om de gevraagde maatregelen uit te voeren. "Krijgen ze die tijd niet, dan zal een kaalslag plaatsvinden op het Brabantse platteland."

De ZLTO ziet één lichtpuntje: "Veehouders die willen investeren in een innovatief stalsysteem dat nog in ontwikkeling is, krijgen extra tijd. Voor de andere veehouders kwam er slechts drie maanden extra tijd, namelijk tot 1 april 2020, om hun vergunning voor een verbeterd stalsysteem aan te vragen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.