Drie gewonden nog in het ziekenhuis na schietpartij tijdens achtervolging in Veldhoven - Omroep Brabant

Drie gewonden nog in het ziekenhuis na schietpartij tijdens achtervolging in Veldhoven

28 oktober 2019 om 06:11
nl
Bij de schietpartij zondagavond rond kwart over tien in Veldhoven zijn drie mannen gewond geraakt. Zij liggen nog in het ziekenhuis, zo laat de politie maandagochtend weten. Tijdens een achtervolging tussen twee auto’s vanaf de Houtwal werden meerdere schoten gelost. Op de Traverse reden de auto’s op elkaar in en kwamen ze tot stilstand.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door
Sandra Kagie

Meerdere inzittenden van de auto’s sloegen vervolgens op de vlucht. In een van de auto’s vonden agenten die ter plekke kwamen een gewonde man. Op de Heerbaan werd even later een derde auto aangetroffen. Ook hierin zat een gewonde man.

De politie vermoedt dat ook deze wagen en de gewonde man iets te maken hebben met de schietpartij. Weer even later meldden drie mannen zich op het politiebureau in Veldhoven. Eén van hen had een schotwond.

Gewonden naar het ziekenhuis
De drie gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. Daar liggen ze dus nog steeds. Behalve dat twee groepen volgens de politie bewust de confrontatie met elkaar hebben gezocht, is er ook maandag nog veel onduidelijk over de achtergrond van de schietpartij.

De politie heeft zondag meteen uitgebreid onderzoek gedaan in de omgeving van de Houtwal, Traverse, Smelen en de Heerbaan in Veldhoven. Sporen zijn veiliggesteld en getuigen zijn gehoord. Ook wordt bekeken of er camerabeelden beschikbaar zijn. Maandag loopt het onderzoek op verschillende plekken in Veldhoven nog door. Voor zover bekend zijn er nog geen aanhoudingen verricht.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.