Willy en René vonden tijdens PSV-AZ alleen het eten in de businessroom goed

28 oktober 2019 om 08:52
nl
Met het schaamrood op de kaken liepen de voetballers van PSV zondagmiddag van het veld. De topper tegen AZ ging voor het eigen publiek met 4-0 verloren. En die uitslag had nog hoger kunnen uitvallen. De clubiconen René en Willy van de Kerkhof wisten niet wat ze zagen.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Een 0-0 gelijkspel tegen LASK Linz in de Europa League, een 3-0 nederlaag bij FC Utrecht en nu 0-4... Wat een kloteweek", bromt René maandagochtend. "Het was heel matig", vult broer Willy aan. "Weer komt PSV met tien man te staan. Dan moet je als achterhoede die 0-0 stand vasthouden tot aan de rust. Maar Denzel Dumfries gaat veel te ver naar voren. Twee keer is hij weg van zijn positie en twee keer komt daar een doelpunt uit."

Wachten op privacy instellingen...

'Cody Gakpo is geen spits'
"Het is een schande voor PSV om zo op het eigen veld afgetroefd te worden", benadrukt René. Volgens hem moet trainer Mark van Bommel zich deze nederlaag - net als die tegen FC Utrecht - aanrekenen. "Cody Gakpo is geen spits", benadrukt de oud-vleugelaanvaller. "En Kostas Mitroglou is een heel beperkte voetballer." Daarnaast is hij niet te spreken over het optreden van Jeroen Zoet zondag. "Twee doelpunten vallen bij de eerste paal, die ballen mógen er niet in!"

Of er iets wel goed was aan het duel van zondag? "Ja, het eten in de businessroom. Voor de rest niks."

Stand-ins zijn niet klaar voor het grote werk
Door de nederlaag tegen AZ is de achterstand van PSV op koploper Ajax - dat Feyenoord zondag met 4-0 klopte - opgelopen tot zes punten. "Ik heb er nog altijd vertrouwen in dat PSV weer aansluit", vertelt Willy. "Maar het is wel heel veel schade die de ploeg in een week tijd heeft opgelopen."

René knikt. "Je miste met Donyell Malen, Steven Bergwijn, Mohamed Ihattaren en Nick Viergever tegen AZ vier basisspelers. Je kan concluderen dat hun stand-ins niet klaar zijn voor het grote werk. Die vielen door de mand."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.