Wielrenners door centrum van Den Bosch in Vuelta, via Heusden en Altena richting Utrecht

29 oktober 2019 om 13:27
nl
Wielrenners fietsen op 15 augustus volgend jaar 7,5 kilometer door de binnenstad van Den Bosch tijdens de tweede etappe van de Vuelta. Het parcours is dinsdagmiddag bekendgemaakt.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn

De etappe begint met een geneutraliseerde route door het centrum van Den Bosch. Dit is het eerste deel van de etappe, waarin de renners nog in een rustig tempo rijden. De start van dit deel van de etappe is bij de Citadel. Daarna loopt de route via onder meer de Markt, de Parade, het Wilhelminaplein in de richting van de Stationstunnel. Ook komen de renners over de Onderwijsboulevard. Op de Oude Engelenseweg eindigt de geneutraliseerde route.

Dit is de route door Den Bosch:

Vanaf de Brabanthallen begint dan het échte werk. De wielerprofs koersen in de tweede etappe van de Ronde van Spanje naar Utrecht. Nadat de renners Den Bosch hebben verlaten, rijden ze in Brabant door Haarsteeg, Herpt, Heusden, Wijk en Aalburg, Giessen en Andel.

Wachten op privacy instellingen...

Zo’n 200 mensen fietsten dinsdagmiddag de geneutraliseerde route die de renners volgend jaar afleggen in de stad. Onder hen was bijvoorbeeld handbikester Laura de Vaan en burgemeester Mikkers.

Wachten op privacy instellingen...

In Breda door de kerk
De derde etappe van de Vuelta wordt in Breda gereden. De start van deze rit is bijzonder. Het peloton komt namelijk door de Grote Kerk. De wielrenners moeten dan wel afstappen en met de fiets aan de hand door de kerk lopen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.