Bloedprikbende staat aan de deur bij oudere dame in Zevenbergen, maar vrouw gooit deur dicht

ZEVENBERGEN - Een oudere dame uit Zevenbergen heeft dinsdagmiddag bezoek gehad van de beruchte bloedprikbende. Gelukkig had ze op tijd door dat het om de bekende babbeltruc ging en gooide ze de deur dicht. Daardoor is haar waarschijnlijk een hoop leed bespaard gebleven.

Om te zorgen dat er geen verdere slachtoffers vallen in het appartementencomplex heeft de vrouw een waarschuwingsbriefje opgehangen. Daarop is het verzoek te lezen om 'niet voor vreemde mensen open te doen'.

 

Een vrouw uit Moerdijk die onlangs slachtoffer werd, liet voor anderen een waarschuwing achter (foto: Wijkagent03 Moerdijk).

iPad
De bloedprikbende heeft het ook al eerder geprobeerd in Goirle. Vorige week dinsdag- en woensdagavond werd bij meerdere huizen aangebeld, waarbij mensen zich voordeden als verplegers. De bende pakt het professioneel aan. Volgens een getuige hadden de verplegers zelfs een iPad bij zich en droegen ze een polo met daarop het logo van een zorginstelling.

LEES OOK: 'Bloedprikoplichters' proberen toe te slaan in Goirle: 'Maar ik gooide meteen de deur dicht'

In Eindhoven liep het voor een oudere man slechter af. Hij werd namelijk wel slachtoffer van de babbeltruc. De 'verpleegkundigen' kwamen binnen met een verhaal over een griepvirus en dat ze daarom bloed moesten afnemen. De man moest met zijn pinpas één euro afrekenen, waarna er 4000 euro van zijn bankrekening werd gestolen. De politie gaat uit van een bende die op meerdere plekken in Nederland toeslaat. Behalve in Eindhoven zijn er ook in Utrecht en in Delft slachtoffers gevallen.

Omdat diefstal door babbeltrucs steeds vaker voorkomt, geeft de politie op een speciale website tips over hoe mensen kunnen voorkomen dat ze slachtoffer worden van dit soort trucs.