Bloedprikbende houdt zich niet alleen bezig met bloedprikken

29 oktober 2019 om 21:08
nl
De bloedprikbende doet zich niet alleen maar voor als een groep verpleegkundigen die bloed komen afnemen. Ook in supermarkten en winkels slaan ze hun slag. Leden van de bende kijken bij pinnende klanten de pincode af, achtervolgen ze naar hun huis, praten zich naar binnen en stelen vervolgens de pinpas. Daarna halen ze de hele bankrekening leeg. Dat werd dinsdagavond bekendgemaakt in het programma Opsporing Verzocht.
Profielfoto van Petra van Middendorp
Geschreven door
Petra van Middendorp

Hoewel er veel aandacht voor de bloedprikbende is, is de bende nog steeds erg actief. De politie denkt dat het goed mogelijk is dat er meerdere mensen betrokken zijn bij de bende. De afgelopen weken kwamen er tientallen tips en meldingen over de bende binnen.

De politie heeft tot nu toe drie verdachten gelinkt aan de bende. In Utrecht werd namelijk dezelfde werkwijze toegepast. Bij tenminste drie mensen werd bloed geprikt en daarna meteen gepind. Dat waren vermoedelijk dezelfde daders. De politie onderzoekt de incidenten in Eindhoven, Goirle, Utrecht, Delft, Amsterdam en Ouderkerk aan de Amstel. Ook nemen ze de melding van de oudere dame in Zevenbergen mee.

iPad
Een oudere dame uit Zevenbergen kreeg dinsdagmiddag nog een 'bloedprikker' aan de deur. Gelukkig had deze vrouw het op tijd door en gooide ze de deur dicht. In Goirle werd vorige week ook al geprobeerd om bij mensen binnen te komen. Een ooggetuige vertelde toen dat de bende het professioneel aanpakt. Zo hadden ze een iPad bij zich en droegen ze een polo met daarop een logo van een zorginstelling.

In Eindhoven babbelden twee leden van de bloedprikbende zich bij een 90-jarige man naar binnen. Ze vertelden dat ze bloed moesten afnemen omdat er een griepvirus was uitgebroken. Omdat de bloedwaarden van het slachtoffer zogenaamd niet goed waren, moest de man meteen medicatie krijgen. Om het meteen te regelen vertelde de man zijn pincode en gebruikte hij hun mobiele pinautomaat. Daarna werd ongemerkt zijn pinpas gestolen. Vervolgens pinden de twee leden bij een pinautomaat in Heeze en Eindhoven duizenden euro's.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.