Voetbalclub Margriet in Oss waarschuwt leden om niet alleen naar huis te fietsen vanwege jeugdbende

29 oktober 2019 om 22:32
De man werd mishandeld door jongeren achter restaurant Montimar in Oss. (Foto: Facebook politie Oss)
De man werd mishandeld door jongeren achter restaurant Montimar in Oss. (Foto: Facebook politie Oss)
Jeugdspelers van voetbalclub RKSV Margriet in Oss wordt afgeraden om na de training alleen naar huis te fietsen. Dat advies geeft de club aan haar leden nadat vorige week een jeugdspeler 's avonds werd beroofd. "Onze leden worden al maandenlang geteisterd door berovingen en dreigementen."
Profielfoto van Thomas de Waard
Geschreven door

Volgens voorzitter van de club Gé Wagemakers gaat het niet om incidenten maar om een structureel probleem. "In drie maanden tijd hebben meerdere leden van ons gemeld dat ze zijn lastiggevallen in de omgeving van de club. Elke keer zijn de daders rond de zestien jaar en verzamelen ze zich in groepjes van drie tot zes personen." Wagemakers waarschuwde zijn leden nadat een veertienjarige jongen van de club afgelopen week met een mes werd bedreigd op de weg langs de sportvelden.

Op dezelfde straat waar de jongen werd bedreigd, werd in september een man in elkaar geslagen door vermoedelijk dezelfde jongeren. Hij liep rond kwart over negen met zijn 13-jarige zoon en een vriend over de Amsteleindstraat, toen hij hoorde dat drie jongens en een meisje achter restaurant Montimar voorbijgangers vreselijke ziektes toewensten. Hij sprak hen daarop aan, waarop de tieners zich tegen hem keerden.

Wagemakers zegt nu dat hij niet veel meer kan doen dan oproepen om in grotere groepen te fietsen. "We zijn in gesprek met de gemeente en die zegt dat ze naar het probleem kijkt."

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...