Protesterende bouwvakkers plakken kentekens van wagens af, tientallen boetes uitgedeeld

30 oktober 2019 om 08:35
nl
De politie heeft woensdagmorgen op de snelwegen vanuit Limburg naar het noorden tientallen bestuurders van bouwvoertuigen op de bon geslingerd, omdat ze opzettelijk het kenteken van hun voertuigen hadden afgeplakt. De bouwers waren onderweg naar Den Haag, waar ze protesteren tegen de strenge milieuregels.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Automobilisten moesten rekening moeten houden met vertragingen. Rond acht uur stond er 464 kilometer file in Nederland. Ook op de A2 was het raak. Vanuit Limburg reden demonstranten richting het Malieveld in Den Haag. Op de hele A2 stond in totaal bijna 50 kilometer file. De bouwers vertraagden ook her en der het verkeer door langzaam te rijden.

Op het Malieveld wordt woensdag een depot aangelegd met grond die het giftige PFAS bevat. Volgens Johan de Krom, eigenaar van een bestratingsbedrijf uit Etten-Leur en medeorganisator van de actie, staat de bouwbranche op instorten door de strenge milieuregels. ''De eerste faillissementen worden binnen drie maanden verwacht als er niks verandert.''

 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.