'Gebiedsverbod voor Snollebollekes!', bewoners van centrum van Breda zijn herrie en trillingen beu

30 oktober 2019 om 12:38
nl
Natuurlijk is het met een knipoog, maar het staat toch echt in een brief van de wijkraad Stadshart/Valkenberg in Breda. De wijkraad wil de feestact Snollebollekes uit Best niet meer in de binnenstad hebben. Zijn kraker van links naar rechts zorgt in de hoogbouw rondom de binnenstad tot trillingen van 1 millimeter per seconde. en dat is volgens de wijkraad ver boven de norm van 0,1 millimeter.
Profielfoto van Jan Waalen
Geschreven door

Dat het gebiedsverbod niet haalbaar is snapt voorzitter Piet Maanders van de wijkraad ook wel. Maar hij wil wel dat er meer aandacht is voor de overlast van evenementen, en dan gaat het niet alleen om lawaai maar ook om trillingen.

Uit het lood
Toen NAC een aantal jaren geleden promoveerde, was het groot feest op de Markt. "Tijdens een optreden van de Snollebollekes gingen appartementen op 10 hoog een heel eind uit het lood", zegt Piet Maanders. "En als dat nou één keer per jaar was, maar er zijn 70 evenementen per jaar in de binnenstad."

Zo trilden het Chasséveld en omgeving tijdens het voetbalfeest. "Wij snappen ook wel dat je niet in stiltegebied woont als je voor de binnenstad van Breda kiest, maar er moet meer aandacht zijn voor de overlast bij evenementen."

Wethouder Daan Quaars van Breda zegt dat hij in gesprek is met de wijkraad en dat hij ook met hen in gesprek blijft. Hij begrijpt de belangen van de omwonenden, maar hij heeft ook te maken met de belangen van mensen die een feestje in de stad willen organiseren. "Er zullen altijd feest blijven in de stad die je kunt horen, maar over de voorwaarden voor evenementen zijn we dus in gesprek."

Sloffen

Een gebiedsverbod voor Snollebollekes? De wethouder moet er om lachen. "In onze stad is iedereen welkom, ook de Snollebollekes." Goed nieuws dus voor Rob Kemps, het gezicht van Snollebollekes. Hij kan vandaag niet reageren op de kwestie. En ook zijn manager wil er niet veel over kwijt: "Misschien zou het een oplossing zijn als bezoekers sloffen dragen als ze van links naar rechts springen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.