Er komen toch geen nachttreinen in Brabant, te weinig reizigers om rendabel te zijn

30 oktober 2019 om 12:45
nl
Er gaan geen nachttreinen meer rijden in Brabant. Dat blijkt uit een brief die het college van B en W in Tilburg naar de gemeenteraad heeft gestuurd. Begin dit jaar werden er in bijna alle Brabantse steden moties aangenomen door de gemeenteraad waarin stond dat er weer nachttreinen moeten gaan rijden. Na twee uur kom je Brabant met de trein niet meer in vanuit de Randstad en dat zou moeten veranderen.
Profielfoto van Agnes van der Straaten
Geschreven door

De vijf grote Brabantse steden hebben onderzoek laten doen naar de haalbaarheid van het nachtnet, maar ook deze keer is de conclusie dat er veel te weinig reizigers zijn om zo'n nachttrein rendabel te maken. Zelfs nachtbussen trekken te weinig passagiers.

Tot 2015 reden er 's nachts treinen tussen de Randstad en de vier grote steden van Brabant: Breda, Tilburg, Den Bosch en Eindhoven. Dat stopte, omdat de steden en de provincie niet langer voor de kosten wilden opdraaien. Ook reisden er veel te weinig mensen 's nachts.

Op dit moment rijden er tot twee uur 's nachts treinen tussen Brabant en de Randstad en rijden er 's nachts wel bussen van Tilburg naar Den Bosch en terug.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.