Twee straatroven en drie pogingen in Oss, extra straatverlichting en toezicht

30 oktober 2019 om 15:10
nl
In Oss zijn de afgelopen week twee straatroven gepleegd en drie keer is er een poging gedaan. De politie kan nog niet zeggen of dit steeds door dezelfde daders is gedaan.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn

Zaterdagavond werd een 17-jarige jongen beroofd toen hij over de Amsteleindstraat fietste. Het slachtoffer werd belaagd door vier mensen die allemaal een bivakmuts droegen. De jongen moest onder bedreiging van een mes zijn sporttas en geld afgeven.

Twee dagen later werd een vrouw (74) benaderd door een onbekende fietser met bivakmuts. De vrouw zag kans om te vluchten. In de week hiervoor vonden in de Ussenstraat twee pogingen tot straatroof plaats. Bij een derde straatroof werd wel geld buitgemaakt.

Maatregelen
Vanwege de recente straatroven heeft de gemeente Oss voor extra straatverlichting gezorgd in het fietstunneltje aan de Ussenstraat. Daarnaast zijn straatcoaches en toezichthouders de komende weken extra aanwezig in de wijken Vlashoek en Ussen.

De straatroven zijn voor voetbalclub RKSV Margriet aanleiding om jeugdspelers af te raden om na de training alleen naar huis te fietsen. Volgens voorzitter Gé Wagemakers worden de leden van zijn vereniging al maanden 'geteisterd door berovingen en dreigementen'. Het zou iedere keer gaan om groepjes van drie tot zes daders van rond de 16.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!