Video

In impuls gekocht vliegtuig over de weg vervoerd naar Veen: 'Maar wat gaan we ermee doen?'

30 oktober 2019 om 17:22
nl
Het was een impulsaankoop op een veilingsite. Tonnie Bouman uit Veen kocht een Canadees militair vliegtuig dat al jarenlang stof stond te happen op het militaire gedeelte van Eindhoven Airport. Met de aankoop ging Bouman echter ook de verplichting aan om het vliegtuig te demonteren en op te halen op de vliegbasis. De DHC7 ging woensdag over de weg op transport van Eindhoven naar zijn nieuwe thuis in Veen.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Het transport van het vliegtuig trok onderweg veel bekijks, vertelt de nieuwe eigenaar. “Bij Eindhoven Airport stonden een aantal vliegtuigspotters bij de poort en op de snelweg zag je regelmatig dat bestuurders van auto’s stomverbaasd zaten te kijken.” Het vliegtuig, waar later ook de vleugels weer worden aangezet, ging van Eindhoven naar Veen op een dieplader en werd onderweg begeleid.

De nieuwe eigenaar weet nog niet precies wat hij met het vliegtuig gaat doen. “Het staat in ieder geval voor de deur van mijn bedrijf en we gaan nog eens goed nadenken wat we ermee kunnen, misschien wordt het een vergaderruimte.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.