Ruim tien ton afval in vlammen op bij afvalrecyclingbedrijf in Waalwijk

31 oktober 2019 om 06:06
nl
Bij afvalrecyclingbedrijf Maton aan de Van Hilststraat in Waalwijk heeft woensdagnacht brand gewoed. Het vuur ontstond in tien tot vijftien ton huishoudelijk afval voor het gebouw. Donderdagmorgen rond tien voor zes werd het sein brand meester gegeven.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Het vuur woedde op zo'n tien meter van het gebouw. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg. Om het vuur in de stapel afval onder controle te krijgen, trok de brandweer het afval uit elkaar.

'Geen acuut gevaar voor de omgeving'
Rond halfdrie was de brand onder controle. Het blussen duurde vervolgens nog een paar uur. Er was geen acuut gevaar voor de omgeving.

Bij de brand kwam veel rook vrij, maar maar die trok niet naar bewoond gebied. "Er kwamen, naast de gebruikelijke schadelijke stoffen, geen extra gevaarlijke stoffen vrij", zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

Tweede keer in korte tijd
Het is al de tweede keer in korte tijd dat er een uitslaande brand woedt bij dit afvalrecyclingbedrijf. Half juli was het hier ook raak. Maton verwerkt bouw- en sloopafval en steenachtige materialen voor hergebruik.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!