Steekpartij na ruzie over drugs in Oss, 30 maanden cel en boete

31 oktober 2019 om 15:01
nl
Een 21-jarige man uit Oss kreeg op oudjaarsdag met een plaatsgenoot ruzie over drugs. Hij stak de ander vervolgens met een mes in zijn nek, schouder, rug en enkel. De rechtbank in Den Bosch heeft hem donderdag dertig maanden celstraf opgelegd voor poging tot doodslag.
Profielfoto van Eva van der Weele
Geschreven door
Eva van der Weele

De verdachte kocht afgelopen december drugs van een man, maar hij was niet tevreden over de kwaliteit en de hoeveelheid. De 21-jarige man wachtte de man daarom op 31 december op bij zijn woning. De twee mannen kregen ruzie en liepen vervolgens samen een brandgang in.

Zelfverdediging
Daar kreeg de Ossenaar een klap in het gezicht. Toen die man wilde weglopen, pakte de verdachte een mes en verwondde hem daarmee. Volgens de 21-jarige man was er sprake van zelfverdediging.

Het slachtoffer zou hem een klap hebben gegeven en daarna met een mes hebben bedreigd en aangevallen. De rechtbank oordeelt dat hiervoor onvoldoende bewijs is.

Drugsbezit
Naast poging tot doodslag, veroordeelt de rechtbank de verdacht ook voor drugsbezit. De politie trof in zijn woning namelijk bijna zeven gram cocaïne en ruim driehonderd gram hennep aan.

Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank er rekening mee dat de verdachte van geluk mag spreken dat het letsel van het slachtoffer niet ernstig was. De steekpartij vond overdag plaats. De rechtbank weegt dat mee in de strafmaat omdat er veel buurtbewoners op straat waren.

Nog een straf
De verdachte is eerder veroordeeld en hij zat nog in de proeftijd van die veroordeling. De rechtbank bepaalt dat de verdachte daarom, naast de 30 maanden cel voor de poging tot doodslag, nog twee maanden voorwaardelijke celstraf alsnog moet uitzitten. Ook moet hij het slachtoffer een schadevergoeding betalen van ruim 2.000 euro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!