Laatste eerbetoon voor verongelukte chauffeur Daisy: erehaag van 250 vrachtwagens

2 november 2019 om 15:19
nl
Een indrukwekkend gezicht zaterdagmiddag in het Gelderse Beuningen. Honderden vrachtwagens vormden daar een erehaag voor de verongelukte vrachtwagenchauffeur Daisy (26). De kist van de uit Oeffelt afkomstige vrouw werd op een truck rondgereden en collega's brachten haar een laatste groet.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

De 26-jarige trucker uit Limburg reed vorige week donderdag tijdens haar werk op de A50 bij Oss-Oost door nog onbekende oorzaak achterop een andere vrachtwagen. Beide trucks vlogen meteen in brand.

De honderden vrachtwagens hadden allemaal een roos en een roze lint voorop, omdat Daisy gek was op die kleur. Vijftig trucks reden vervolgens in konvooi naar het uitvaartcentrum. Voorop reed de vrachtwagen met Daisy's kist.

Eigenlijk wilden vrienden van Daisy een konvooi van alle vrachtwagens als laatste eer, maar dat idee moesten ze loslaten. Er waren namelijk zoveel chauffeurs die wilden meerijden dat de veiligheid niet meer viel te garanderen. "We hadden nooit verwacht dat zo ontzettend veel mensen zich zouden aanmelden. Echt hartverwarmend. Echt", vertelde goede vriendin Frauke Wanschers eerder aan Omroep Brabant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.