Video

Een vrouw met ballen: WK Pétanque laat droom uitkomen voor Jenny den Baas

6 november 2019 om 09:28
nl
“Het is een hele hippe sport hoor.” Jenny den Baas (38) uit Esch speelt al zowat haar hele leven pétanque. Een campingspel moeten we het dan ook niet noemen. “Jammer. Daar is het vooral van bekend, maar het is ook topsport.” En dat blijkt, Jenny gaat voor Nederland naar het WK in Cambodja.
Profielfoto van Jos Verkuijlen
Geschreven door

Pétanque is de Provençaalse variant van jeu de boules. Dat ze naar het WK gaat, is een droom die uitkomt voor Jenny. “Mijn moeder zei nog tegen me, weet je nog toen je een jong meisje was, dat je toen er van droomde om ooit op een WK of EK te staan? En vorige week zei ze, het is je gelukt! Geweldig is dat.”

Het bericht gaat verder onder de video.

Jenny begon al heel jong met pétanque. Ze heeft veel liefde voor de sport, maar toch stopte ze er tien jaar geleden mee. “Het plezier was er af. Ik kreeg mijn eerste kind en vervolgens kwamen er nog twee. Toen was het gewoon druk met werk en mijn gezin. Maar ik ben toch weer begonnen. Daar ben ik heel blij mee.”

Het betekende wel hard werken om weer op niveau te komen. “Dan merk je dat de souplesse er uit is. Het gaat best wel lastig", vertelt Jenny. "Maar uiteindelijk door veel te spelen en veel te trainen kwam het weer goed.”

Het WK Pétanque is van 18 tot 23 november in Cambodja.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.