Man (24) handelt in kilo's cocaïne en wiet: 41 maanden cel, vader vrijgesproken

6 november 2019 om 16:12
nl
Een 24-jarige man uit Schijndel is woensdag bij de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot 41 maanden cel voor de handel van kilo's cocaïne en wiet. Zijn vader en een andere man waren ook verdachten in de zaak. Zij werden vrijgesproken door de rechter.
Profielfoto van Thomas de Waard
Geschreven door
Thomas de Waard

Het drietal werd in april dit jaar opgepakt toen een arrestatieteam een inval deed in een bedrijfsloods in Heeswijk-Dinther. Daar trof de politie zeven kilo cocaïne en tien kilo wiet aan. De politie kreeg in de maanden voor de inval informatie binnen over een vader en een zoon uit Schijndel die zich zouden bezighouden met cocaïnehandel.

De loods werd door de zoon voor een gedeelte gehuurd. Vanuit hier dreef hij een banden- en autohandel. In getapte chatberichten zagen rechercheurs dat de 24-jarige man met een cliënt afsprak om ''6'' te brengen. In de loods trof de politie vervolgens zes verpakte blokken cocaïne van ongeveer een kilo in gewicht. Een zevende pakket cocaïne werd elders in de loods gevonden.

De rechter zei in de rechtbank dat dit het bewijs is dat de man zich bewust bezighield met drugshandel. De rechter vindt dat er onvoldoende bewijs is dat de vader wist van de criminele bezigheden van zijn zoon.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.