Rien (58) heeft pas echt fijne buren: 'Beter een grijze doos in je achtertuin dan een flatgebouw'

ROOSENDAAL - “Verdozing van het landschap? Ik heb perfecte buren. Ze geven geen geluidsoverlast, ze lopen de deur niet plat en we hebben geen inkijk.” Rien Aupperlee (58) heeft het samen met zijn echtgenote prima voor elkaar, vindt hij zelf. Zijn buurman? Het distributiecentrum van Primark, maar liefst 24 meter hoog en ruim 90 duizend vierkante meter groot.

Het icoon van de opkomende pakhuiseconomie staat op een steenworp afstand van het huis aan de Lagestraat van de familie Aupperlee. Blauwe sierstrepen van het gebouw van domineren het uitzicht in hun achtertuin. Rien wordt er niet warm of koud van: “Je kunt beter dit hebben dan een flatgebouw in je achtertuin.”

In deze video legt Rien uit waarom hij zo blij is met zijn buren:

Verdozing
Net zoals op meer plekken in Brabant is ook aan Roosendaal de ‘verdozing’ niet voorbij gegaan. Sterker nog: Roosendaal is vanwege de ligging één van de logistieke epicentra van Nederland. Ondertussen is er steeds meer verzet tegen de groei van de grijze reuzen en deskundigen luiden dan ook de noodklok. Ze waarschuwen voor de onherstelbare aantasting van de natuur en het landschap.

Het huis van de familie Aupperlee ligt op steenworp afstand van het distributiecentrum (Foto: Erik Peeters)

Rien kent de bezwaren maar hij koos twee jaar geleden toch om het huis te kopen van de gemeente die inmiddels eigenaar was. “Voor mensen die langer op een plek wonen en echt ingebouwd worden, is het natuurlijk een ander verhaal. Ik wist van tevoren dat het distributiecentrum zou worden uitgebreid. We beleven het daarom ook heel anders.”